ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
1 Κοτόπουλο
2 πιπεριές πράσινες
1 σκελίδα σκόρδο
4 ντομάτες
100 γρ. ελιές γεμιστές
5 κ.σ. μηλόξιδο
2 κρεμμύδια 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
ρίγανη θυμάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βγάζουμε το δέρμα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια.Βάζουμε τα κομμάτια σε ενα μπολ. Αναμιγνύουμε το μηλόξιδο με τις
ντομάτες,τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τη ρίγανη,αλάτι και πιπέρι.Περιχύνουμε το κοτόπουλο
και αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ωρες, ανακατεύοντας μερικές φορές.Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, κρατώντας την μαρινάδα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και το ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές.Περιχύνουμε με την μαρινάδα, προσθέτουμε τις ελιές,
τον πελτέ και τη ζάχαρη.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε πιατέλα,
ανακατεύουμε καλά την σάλτσα και τα περιχύνουμε.Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε με ρύζι 'η πουρέ.
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|