Συνταγές

Κρέατα (20) Συνταγές με αυγά (1) Πατάτες (3) Ζυμαρικά (3)
Λαδερά (3) Όσπρια - Ρύζι (4) Πίτες (7) Σάλτσες (4)
Γλυκά (3) Λαχανικά (7) Ορεκτικά (5) Σούπες (3)
Ψάρια (8)
ΚΟΥΡΚΟΥΤΟΠΙΤΑ   1 φλιτζάνι  του τσαγιού τραχανά 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι νερό 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 1 φλιτζάνι  KORONI OLIVE OIL ½ κιλό φέτα Αλάτι , πιπέρι   Βάζουμε το τραχανά για  ½ ώρα σε ζεστό  γάλα. Παίρνουμε ένα μπολ και τρίβουμε την φέτα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο και πασπαλισμένο με...
  ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ   2 Κιλά πιπεριές μεγάλες 10 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ Φλυτζάνι ξύδι λευκό από σταφύλι 1 Φλυτζάνιελαιόλαδο Αλάτι   Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου μας όταν σκουρύνουν  τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά ,βγάζουμε από τον φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο σε 10-15 λεπτά της ξεφλουδίζουμε πετάμε κοτσάνι και σπόρια , κόβουμε...
ΜΕΛΕΝΙΟΙ ΚΟΡΝΟΙ Κόρνους στην αρχαιότητα ονόμαζαν κάθε είδους παρασκεύασμα που έφτιαχναν με πρόσμιξη υλικών και ζύμωμα, κοινώς κεφτέδες. αναφέρονται διάφορες συνταγές όπως κόρνοι με κρέας, με κολοκύθι ,με πλιγούρι και άλλα πολλά που σώζονται μέχρι τις μέρες μας μέσα από τη μαγειρική παράδοση μας. Μια τέτοια συνταγή είναι και οι μελένιοι  κόρνοι που φτιάχνονται ακόμα και σήμερα σε πολλά νησιά μας. Είναι ένα γλύκισμα που παρασκευάζεται...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΑΓΓΙΧΤΕΣ   Βράζουμε μισό κιλό χυλοπίτες σε μπόλικο νερό για 7 – 10 λεπτά και τις δοκιμάζουμε. Όταν γίνουν τις στραγγίζουμε . Στρώνουμε στην πιατέλα μπόλικη μυζήθρα τριμμένη στο  ψιλό του τρίφτη,  ρίχνουμε μέρος  από τις χυλοπίτες , συνεχίζουμε εναλλάξ με στρώσεις μυζήθρας και χυλοπίτας και τελειώνουμε με μεγάλη στρώση μυζήθρας. Τέλος περιχύνουμε με καυτό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό είναι από μόνο...
Copyright KORONI 2009-2017