Βραστό μοσχάρι με πουρέ στο φούρνο
Ελαφριά συνταγή για ελαφριές Κυριακές με ελαφριά κατάληξη....
Υλικά(για 6 άτομα)
1 με 1 1/2 κιλό ελιά μοσχαριού
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες βρασμένες
1/2 λίτρο γάλα 2% λιπαρά
2-3 κουταλιές φυτική μαργαρίνη
Αλάτι
εκτέλεση
Βάλτε το μοσχάρι να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο. όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε το
Από το νερό και αφήστε το να κρυώσει. όταν έχει κρυώσει αρκετά ,μαδήστε το με τα χέρια σε μικρά κομμάτια
Αλατοπιπερώστε το και στρώστε το σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ. πασπαλίστε το με λίγο τριμμένη παρμεζάνα.
λιώστε τις πατάτες στο μύλο και βάλτε τις σε ένα μπολ. με ένα ξύλινο κουτάλι αρχίστε να δουλεύατε τη πατάτα
Προσθέτοντας το γάλα μαζί με το βούτυρο σταδιακά. προηγουμένως θα πρέπει να έχετε λιώσει το βούτυρο και
Να έχετε ζεστάνει το γάλα. όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέστε και λίγο παρμεζάνα. δοκιμάστε τον πουρέ
Και αν χρειαστεί βάλτε αλάτι. αν ο πουρές είναι πηκτός προσθέστε γάλα. θέλουμε να είναι σχετικά αραιός.
κατόπιν απλώστε τον πάνω από το μοσχάρι και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Ψήστε το στους 200 βαθμούς ,σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με40 λεπτά να πάρει όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Αυτό το πιάτο σερβίρεται κρύο.
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|