Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Προφίλ
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Ελαιόλαδο με βότανα
  • Ελιές-Πάστα ελιάς
  • Λαδόξυδο με μέλι
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιοτουρισμός
  • Ιστορία
  • Λάδι Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Προφίλ
  • Σημεία Πώλησης
  • Το λάδι KORONI
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Το λάδι KORONI
    Το λάδι KORONI
    • Ο ΕΙΚΟΣΑΛΟΓΟΣ της ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

      Ο ελληνικός «υγρός χρυσός που έγινε η gourmet απόλαυση των πλουσίων.

      'Εχετε αντιληφθεί ότι όλοι οι διάσημοι chef όπως και όλα τα gourmet εστιατόρια του πλανήτη προτείνουν πλέον στους εκλεκτούς & πλούσιους πελάτες τους, μια διατροφική συνήθεια που χαρίζει... υγεία και μακροβιότητα ; Ποια είναι αυτή... Tο γνωστό σε εμάς τους Έλληνες ελαιόλαδο. Ενά προιόν που αν και βρίσκεται σε σχετική αφθονία γύρω μας, τείνουμε και εμείς οι ίδιοι να το αντικαταστήσουμε, με άλλα χαμηλής αξίας έλαια, τη ίδια ώρα που σε όλο το κόσμο το αναγνωρίζουν ως το «Βασιλιά των Λαδιών».

      Από την Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία μέχρι και τα βάθη της Κίνας, το ελαιόλαδο αποτελεί πηγή καλοζωίας και φυσικά προτιμάται από τους πλουσίους, καθώς η καλύτερη ποιότητα εισάγεται στις μακρινές ηπείρους, εισάγεται από μια “μικρή γωνιά” του κόσμου που ονομάζεται... Ελλάς! Και αν μέχρι σήμερα το υποτιμούσατε καιρός να αναθεωρήσετε, αφού υπάρχουν 20 απλοί αλλά πολύ σημαντικοί λόγοι για να το βάλετε δυναμικά και πάλι στη ζωή σας.:      

      Ο 20 λογος της Μακροζωίας

      1. Το Ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό από όλα τα έλαια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά, αφού συνιστάται ως ένα ιδιαίτερα εύπεπτο λάδι.
      2. Περιέχει περίπου το 10% της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε σε κάθε κουταλιά της σούπας.
      3. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά (π.χ. πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, καροτένια κ.α.).
      4.  Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σκουαλένιο, που ρυθμίζει ενεργά τον ανθρώπινο μεταβολισμό.
      5. Δεν περιέχει νερό, πρωτεΐνες, γλουτένη υδατάνθρακες, αλάτι ή άλλο πρόσθετο επιβαρυντικό συντηρητικό.
      6. Αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98%, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών του.
      7. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αφού αποτελείται κατά 60-80% από ελαϊκό οξύ.
      8. Eίναι μαζί με το σησαμέλαιο τα μόνα φυτικά έλαια που μπορούν να καταναλωθούν αμέσως μετά την παραλαβή τους χωρίς να υποστούν καμιά απολύτως επεξεργασία.
      9. Από την πρώτη στιγμή της έκθλιψης του ελαιοκάρπου, το ελαιόλαδο διατηρεί τα συστατικά του, γευστικά και αρωματικά.
      10. Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα 14%.
      11. Αν προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος, διατηρεί όλες τις θρεπτικές του ιδιότητές ανεξίτηλες ενώ όταν χρησιμοποιείται ωμό, αποκαλύπτει όλη του τη νοστιμιά.
      12. Δίνει άλλη γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά και βοηθά στην προετοιμασία σαλτσών τύπου “βινεγκρέ”.
      13. Είναι ιδανικό και για όλων των ειδών τα τηγανίσματα αφού αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να έχει αλλοιώσεις στη σύστασή του.
      14. Πέπτεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στον ιδανικότερο βαθμό, ενώ η σύνθεσή του σε λιπαρά οξέα, και η παρουσία της χλωροφύλλης βοηθά τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα.
      15. Αποδίδει στον οργανισμό τον ίδιο αριθμό θερμίδων που είναι το 9,3 για κάθε γραμμάριο.
      16. Επίσης έχει περίπου 10% λινελαϊκό οξύ.
      17. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται και σαν συντηρητής τροφίμων (π.χ. τυριών, λαχανικών, ψαρικών).
      18. Αποδεδειγμένα είναι το μόνο λίπος που αφομοιώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό του μητρικού γάλακτος από το ελαιόλαδο.
      19. Μετα από έρευνες των τελευταίων 50 ετών αποδείχθηκε ότι η μακροβιότητα των κατοίκων της Νότιας Ελλάδος και της Κάτω Ιταλίας (που είναι οι υψηλότερες στο κόσμο) οφείλεται στην Μεσογιακή διατροφή τους που βασίζεται στο αγνό ελαιόλαδο και τα φυσικά του λίπη.   
      20. Τέλος το ελαιόλαδο διεγείρει το ένζυμο παγκρεατική λιπάση που διευκολύνει τις εκκρίσεις της χολής και ευνοεί το μεταβολισμό της ενδογενούς χοληστερίνης.

      Τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μας

      Η προέλευση του είναι από την Κορώνη Μεσσηνίας.
      Η ποικιλία του ελαιολάδο είναι η Κορωνείκη.
      Η Καλλιέργεια γίνεται με  τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς χημικά λιπάσματα.
      Η έκθλιψη γίνεται σε σύγχρονα ελαιοτριβεία σε θερμοκρασίες κάτω <28C βαθμών κελσίου.
      Η οξύτητα είναι    0,29    (max 0.8)
          K270 : 0.125               (max 0.220)
          K232 : 1.636               (max 2.500)
          ΔΚ : -0.003                   (max 0.010) 

      Γεύση φρουτώδης με αρώματα φρεσκωκομένου καρπού με μία ελαφρειά επίγευση πικραμύγδαλου.
      Το χρώμα πράσινο που χρυσαφίζει όσο ωριμάζει.                  

    • Δείτε επίσης...
      Ελαιοτουρισμός Ιστορία Λάδι Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης Προφίλ Σημεία Πώλησης
      Τα προϊόντα μας
      Ελαιόλαδο λάδι ελιάς Ελαιόλαδο με βότανα Ελιές-Πάστα ελιάς Λαδόξυδο με μέλι