Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
    ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
    • Φιλέτο ψαριού σε κρούστα πατάτας

      Τα πιο συνηθισμένα έτοιμα φιλέτα ψαριού που κυκλοφορούν στην αγορά
      είναι η γλωσσά ,η πέρκα και ο βακαλάος. καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε παχύ
      ψάρι γιατί θα γίνει αρκετά βαρύ. η πέρκα είναι το ιδανικότερο γιατί δεν έχει έντονη
      γεύση και προσφέρεται για μαρινάρισα.
        
        Υλικά(για 4 άτομα)
      2 μεγάλα φιλέτα πέρκας κομμένα στα δυο
      3-4 μεγάλες πατάτες
      2 ασπράδια αυγού
      2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
      αλάτι
      πιπέρι
      λίγο εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
       
        Υλικά για τη μαρινάτα
      1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      2 πρέζες κρόκο Κοζάνης(σαφραν)
      το χυμό ενός λεμονιού
      8-10 φέτες λεμόνι
      αλάτι
      πιπέρι
        
        Εκτέλεση
      από το προηγούμενο βραδύ πλένουμε το ψάρι μας και το τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος αφού πρώτα το αλείψουμε
      με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρόκο και το αλατοπιπερόσουμε. κατόπιν το καλύπτουμε με τις φέτες από το
      λεμόνι, σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.
        Την άλλη μέρα ,αφαιρούμε τη μαρινάτα και τις φέτες του λεμονιού και στραγγίζουμε ελαφρά το ψάρι.
      Σε ένα μπολ τρίβουμε τις πατάτες ωμές στον τρίφτη και τις στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. τις αλατοπιπερώνουμε
      προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και το προσθέτουμε στις πατάτες.
      Ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
      Έπειτα περνούμε ένα ταψί και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί. στρώνουμε ένα μέρος του μίγματος σε 4 τμήματα
      έτσι ώστε να ξαπλώσουν τα φιλέτα του ψαριού πάνω σε αυτά. μετά πάνω σε κάθε φιλέτο πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο
      κρεμμυδάκι και απλώνουμε σε κάθε ένα από αυτά το υπόλοιπο μίγμα.
      Με μια σπάτουλα ενώνουμε το μίγμα γύρω από κάθε φιλέτο έτσι ώστε να το καλύψουμε όσο καλυτέρα μπορούμε.
      Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200 με 220 βαθμούς
      ανάλογα με το φούρνο. το φαγητό μας θα είναι έτοιμο όταν η κρούστα πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.
       
      Φτιάξτε μια ωραία σαλάτα από μαρούλι και ρόκα, ανοίξτε ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί και καλή σας όρεξη

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΒΑΚΑΛΑΟΥ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)