Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια τη σουπιά,
ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Τσιγαρίζουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και έπειτα από λίγο προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι, ρίχνουμε τη σουπιά και περιμένουμε 1-2 λεπτά να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθεί και έπειτα ρίχνουμε σιγά- σιγά 1-2 ποτήρια νερό και περιμένουμε να βράσει η σουπιά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει η σουπιά, έχει βράσει το σπανάκι και έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό και έχει μείνει ένα ωραίο ζουμάκι.