Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Προφίλ
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Ελαιόλαδο με βότανα
  • Ελιές-Πάστα ελιάς
  • Λαδόξυδο με μέλι
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιοτουρισμός
  • Ιστορία
  • Λάδι Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Προφίλ
  • Σημεία Πώλησης
  • Το λάδι KORONI
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
    ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
    •  

      ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

       

      • ½ Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
      • 1 φλιτζάνι ρύζι  γλασέ
      • 1 κρεμμύδι μεγάλο
      • 1-2  Αυγά
      • 1 φλιτζανάκι  ελαιόλαδο
      • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
      •  Μερικά φυλλαράκια δυόσμο

       

       

      Τρίβουμε το κρεμμύδι στο τρίφτη , ψιλοκόβουμε τον δυόσμο

      ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε

      πολύ καλά.

      Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού  , σε μία φαρδιά

      κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 4-5 ποτήρια νερό προσθέτουμε

      αλάτι πιπέρι 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο  όταν βράση το νερό ρίχνουμε

       τα γιουβαρλάκια ,δεν ανακατεύουμε μόνο κουνάμε την κατσαρόλα

       είναι έτοιμα σε 10-12 λεπτά περίπου .

      Το αυγολέμονο τώρα , στύβουμε 2 λεμόνια , χτυπάμε 2 αυγά σε μεταλλικό

      μπολ και ρίχνουμε  τα λεμόνια , παίρνουμε με μια κουτάλα ζωμό απ’ την

      κατσαρόλα μας και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε  λίγο - λίγο ζωμό

      ώστε να ζεσταθεί το μείγμα , αδειάζουμε το μπολ στην κατσαρόλα και

      την κουνάμε να πάει παντού το αυγολέμονο .          

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (3) Κρέατα (20) Λαδερά (3) Λαχανικά (7) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (3) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)