ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ
500.γρ. σπαγκετι
2 κιλα γυαλιστερες -
1 σκελιδα σκορδο
1 ποτηρι ασπρο κρασι -
4 ντοματες
1 κουταλακι ριγανη -
1 κουταλια μαιντανο
1 πιπεριτσα καυτερη -
5 κ.σ ελαιολαδο
4 ντοματακια -
αλατι - πιπερι
Πλενουμε και καθαριζουμε τις γυαλιστερες προσεκτικα και τις ριχνουμε στην κατσαρολα, τις περιχυνουμε με το κρασι και βαζουμε την κατσαρολα
σε δυνατη φωτια.Οταν ανοιξουν ολες τις κατεβαζουμε, πεταμε οσες δεν ανοιξαν,και αφηνουμε τις υπολοιπες να κρυωσουν. Αφαιρουμε τα κελυφη και
φυλαμε μερικες για στολισμα.Βυθιζουμε τις ντοματες σε βραστο νερο για 1 λεπτο, τις ξεφλουδιζουμε,τις κοβουμε στα δυο, βγαζουμε τους σπορους
και τις τεμαχιζουμε. Ζεσταινουμε το ελαιολαδο,προσθετουμε το σκορδο ξεφλουδισμενο και την ντοματα.Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια για 5 λεπτα.
Ψιλοκοβουμε την πιπεριτσα και την ριχνουμε κι αυτη στη κατσαρολα.Αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε τη σαλτσα να σιγοβρασει για 10 λεπτα.
Περναμε απο τουλπανι το νερο στο οποιο εβρασαν οι γυαλιστερες και το προσθετουμε στη σαλτσα μαζι με την ριγανη και το μαιντανο.Βραζουμε τα
μακαρονια ετσι ωστε να ειναι al dente. Τα σουρωνουμε και τα αδειαζουμε σε μια πιατελα, ριχνουμε επανω τις γυαλιστερες και ανακατευουμε.Στολι-
ζουμε απο πανω με τα ντοματακια και τις γυαλιστερες που ειχαμε κρατησει για στολισμα, και σερβιρουμε με την σαλτσα ντοματας.
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|