Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Προφίλ
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Ελαιόλαδο με βότανα
  • Ελιές-Πάστα ελιάς
  • Λαδόξυδο με μέλι
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιοτουρισμός
  • Ιστορία
  • Λάδι Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Προφίλ
  • Σημεία Πώλησης
  • Το λάδι KORONI
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / Μελένιοι κόρνοι
    Μελένιοι κόρνοι
    • ΜΕΛΕΝΙΟΙ ΚΟΡΝΟΙ

      Κόρνους στην αρχαιότητα ονόμαζαν κάθε είδους παρασκεύασμα που έφτιαχναν με πρόσμιξη υλικών και ζύμωμα, κοινώς κεφτέδες. αναφέρονται διάφορες συνταγές όπως κόρνοι με κρέας, με κολοκύθι ,με πλιγούρι και άλλα πολλά που σώζονται μέχρι τις μέρες μας μέσα από τη μαγειρική παράδοση μας. Μια τέτοια συνταγή είναι και οι μελένιοι  κόρνοι που φτιάχνονται ακόμα και σήμερα σε πολλά νησιά μας. Είναι ένα γλύκισμα που παρασκευάζεται πάρα πολύ απλάκαι γρήγορα. Όπως θα δείτε παρακάτω, είναι τόσο υγιεινό όσο και δυναμωτικό, κατάλληλο για παιδιά πάσας ηλικίας. Επίσης ,αν τα προφυλάξετε από τη ζέστη, διατηρούνται μεγάλο χρονικό διάστημα.
       
      Υλικά
       
      2 κούπες του τσαγιού φρέσκια ψίχα καρυδιού
      1/2 κούπα θυμαρίσιο μέλι
      1/2 Φλυτζάνι του καφέ brandyε
      1 1/2 κούπα σουσάμι

      Εκτέλεση

      Σε ένα γουδί θρυμματίζεται το καρύδι ,περίπου στο μέγεθος ρυζιού, αν έχουν απομείνει κάποια πιο μεγάλα κομμάτια, δεν μας πειράζει. Σε ένα μπωλ βάζετε το κοπανισμένο καρύδι και ρίχνετε το μέλι και το μπραντι. κατόπιν ζυμώνετε με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να ξεκολάει από το χέρι σας, αλλά να μην διαλύεται. αν χρειαστεί, προσθέστε καρύδι η μέλι ανάλογα. έπειτα βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα. σε ένα φαρδύ πιάτο απλώστε το σουσάμι. πάρτε τη ζύμη και πλάστε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιού. κάθε ένα που φτιάχνετε, θα το κυλάτε μέσα στο σουσάμι να καλυφθεί από όλες της πλευρές. ύστερα τοποθετήστε το σε χάρτινες κουπίτσες για φοντάν.
      Μπορείτε να ανακατέψετε και λίγο μαύρο σουσάμι μέσα στο λευκό η αντί για σουσάμι να βάλετε λίγο παπαρουνόσπορο ανακατεμένο με τριμμένο φυστίκι αιγίνης! καλή σας όρεξη!                                                    

       

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (3) Κρέατα (20) Λαδερά (3) Λαχανικά (7) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (3) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)