Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    • Μια παρά πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, ένας τρόπος να μεταμορφώσετε την απλοϊκή πατάτα σε ένα γεύμα έκπληξη που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

      Υλικά (για 4 άτομα):

      • 4 μέτριες πατάτες
      • 300 γρ. κιμά κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο κιμά
      • 2 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
      • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
      • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή γκούντα
      • 2 αυγά
      • 1 ποτήρι κρασί
      • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
      • Αλάτι-Πιπέρι

       

      Εκτέλεση:

      1. Διαλέγουμε 4 πατάτες μέτριες που έχουν στρογγυλό σχήμα, δεν θα τις καθαρίσουμε αλλά θα τις πλύνουμε πολύ καλά να φύγει το χώμα.
      2. Έπειτα θα τις βράσουμε σε μπόλικο νερό με αλάτι για μίση ώρα και όταν είναι έτοιμες θα τις βγάλουμε από το νερό να κρυώσουν.
      3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, ρίχνουμε κατόπιν τον κιμά να σοταριστεί μέχρι να ξεσβωλιάσει και να γίνει σπυρωτός, ρίχνουμε το μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί,
      4. όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να πιει τα υγρά του.
      5. Όταν οι πατάτες έχουν κρυώσει αρκετά, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι ένα λεπτό καπάκι από κάθε πατάτα και τις αδειάζουμε από το εσωτερικό τους προσέχοντας να μην μας ανοίξουν, αφήνουμε περίπου 1/2 εκατοστό τοίχωμα.
      6. Έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
      7. Ο κιμάς μας έχει γίνει και όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά που προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει με το σύρμα, εάν δούμε ότι έχει υγρά, προσθέτουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά,
      8. με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε σε κάθε μια από αυτές μπόλικο τυρί ώστε να σκεπαστούν.
      9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτά, στους 200-220 βαθμούς.

       

      Tip! Συνοδέψτε τις με μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι με σος από γιαούρτι.

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΚΥΠΡΟΥ) ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)