Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
    ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
    • Υλικά:

      • 6-8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • ½ κ. γλυκού αλάτι
      • 1 κ. γλυκού κανέλα τριμμένη
      • ½ κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
      • 2 ½ φλιτζάνια μούστο γλυκό, ή πετιμέζι διαλυμένο με νερό
      • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
      • ½ φλιτζάνι μπράντι
      • 1 ½ κ. γλυκού σόδα

       


      Εκτέλεση:

       
      1. Σε μεγάλη μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Σε μικρό μπωλ διαλύστε τη σόδα στο μπράντι και αδειάστε το μίγμα στο αλεύρι.
      2. Ανακατέψτε και ζυμώστε βιαστικά, να κάνετε μία μαλακιά ζύμη, αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε αλεύρι.
      3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°.
      4. Παίρνοντας κομμάτια ζύμη, πλάστε κορδόνι περίπου στο πάχος του μικρού δακτύλου, και κόψτε σε κομμάτια 12-15 εκ. Ενώστε τις δυό άκρες να κάνετε κουλούρια, ή δέστε κόμπο το κορδόνι, για πιο συμπαγή μουστοκούλουρα.
      5. Τοποθετήστε σε λαμαρίνες και ψήστε για 20-25 λεπτά να σκληρύνουν τα κουλούρια.
      6. Αφήστε να κρυώσουν τελείως σε σχάρες, και διατηρήστε τα σε κουτιά ή σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

       

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕΛΕΝΙΟΙ ΚΟΡΝΟΙ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)