Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / Τουρκοπίλαφο (Ρυζότο λαχανικών)
    Τουρκοπίλαφο (Ρυζότο λαχανικών)
    • ριζότο λαχανικών τουρκοπίλαφο

      Υλικά :

      • 750 g Μελιτζάνες τσακώνικες (μακρουλές)
      • 750 g Ντομάτες ώριμες
      • 250 g   Ρύζι γλασέ
      • 150 g  Ελαιόλαδο 
      • 50 g    Κρασί κόκκινο
      • 2         Κρεμμύδια μέτρια
      • 5         Σκελίδες σκόρδο
      • ½        Ματσάκι μαϊντανό
      • Μερικά φύλλα δυόσμου
      • Αλάτι πιπέρι

       

      Εκτέλεση :

      Κόβουμε τα υλικά μας, το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια τις ντομάτες σε κύβους και τις μελιτζάνες σε χονδρές ροδέλες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.

      Παίρνουμε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες το μαϊντανό και το σκόρδο και δύο ποτήρια νερό. Προσθέτουμε το αλάτιι το πιπέρι και το κρασί. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες και αν καρφώνονται ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις. Σε λίγο είναι έτοιμο και το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά να μελώσει.

      Προσοχή χρειάζεται στην ποσότητα του νερού για να μη μας γίνει σούπα έτσι μπορούμε να ρίχνουμε σταδιακά το νερό.

      Σερβίρετε με μία μερίδα Φέτα.

      Καλή σας όρεξη!

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)