3ο Βραβείο Gourmet Ελαιολάδου στo “Koroneiko Olive Oil”

20-11-2010  


 Mια ακόμα μεγάλη επιτυχία έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία ενός εκ των καλύτερων ελαιολάδων της Μεσσηνιακής γης. Ο λόγος για το “Koroneiko Olive Oil”  το οποίο επάξια κέρδισε το 3ο Βραβείο Gourmet Ελαιολάδου,της Επιστημονικής Ομάδας Γευσιγνωσίας του TEI Καλαμάτας για το 2011. Ο διαγωνισμός διεξήγχη από την πλέον έμπειρη ομάδα καθηγητών και σπουδαστών του Πανεπιστημίου Καλαμάτας «που γνωρίζει από καλό λάδι» και ήταν ιδιαίτερα “σκληρός” καθώς σε αυτόν συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι και πιο γνωστοί ελαιοπαραγωγοί-έξαγωγοί της ευρύτερης Μεσσηνίας. Η επιτροπή αφού συνέκρινε τα καλύτερα εγκεκριμένα και τυποποιημένα ελαιόλαδα -που σημειωτέον είναι και τα πιο φημισμένα της πατρίδας μας- επιβεβαιώσε πως το “Koroneiko Olive Oil” είναι πράγματι ένα από τα πιο πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία ελαιόλαδα ανάμεσα στα καλύτερα όλης της χώρας... Ο διαγωνισμός κρίθηκε “στα σημεία” για την τελική τριάδα αφού όλοι όσοι συμμετείχαν εκτός από το μεράκι για την καλλιέργεια της γης τους, διέθεταν όλα τα πιστοποιητικά έλεγχων (ISO, Haccp, EL, P.D.O) που επιβάλει η ελληνική και διεθνής νομοθεσία.

Η Ομάδα Γευσιγνωσίας αφού εξέτασε προσεχτικά όλα τα «έξτρα παρθένα» ελαιόλαδα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ανέδειξε το “Koroneiko Olive Oil” με γνώμονα πως το συγκεκριμένο ελαιόλαδο είναι :

1       Παραδοσιακής καλλιέργειας και δεν υφίσταται χημικά και λιπάσματα.

2       Η οξύτητα του χυμού του, μόλις που αγγίζει το (0.3%) !

3       Ιδιαίτερης ποιότητας. Μιας και ανήκει στην αρχόντισα των ποικιλιών...την «Κορωνεϊκη» που είναι ξακουστή για τις ιδιότητες , τη γεύση και το βαθύ της χρώμα.  

4       Το άρωμα του, έχει ασύγκριτα φρουτώδη γεύση με ελαφρώς αμυγδαλώδη επίγευση.

5       Η συλλογή του, γίνεται ακόμα με τους πατροπαράδοτους τρόπους (ράβδισμα) εδώ και τρεις (3) γεννιές καλλιεργητών.

6       Ενώ, ένας ακόμα παράγοντας που καθόρισε την νίκη του “Koroneiko Olive Oil” ήταν η Μονάδα Τυποποίησης του καλλιεργητή Δημήτρη Π. Καφετζή που γίνεται κάτω από σύγχρονες αλλά συνάμα παραδοσιακές μεθόδους χωρίς θερμική επεξεργασία και φυσικά προσμίξεις που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το μοναδικό χυμό του   “Koroneiko Olive Oil”.

 

επιστροφή

 

Copyright KORONI 2009-2017